concert

JUN

C O N
C E R T

| CONCERVATORIUM AMSTERDAM
| AANSTORMEND TALENT
| MATTHIAS SPEE - pianoconcert

| zondag 26-06 
| 14:00 - 16.00
| tickets € 10,00 *

aanstormend talent:
MATTHIAS SPEE


PIANIST / COMPONIST


Startte met een klassieke opleiding piano en heeft zich nu gefocused op componeren, improviseren en samenwerken met (jonge) musici.

Het spelen met andere musici is een belangrijk deel van Matthias zijn activiteiten.

Naast regelmatig optreden met projectensembles, maakt hij al zeven jaar deel uit van het Goudsbloem Trio. Samen met celliste Hadewijch van Gent en clarinetiste Ana Prazeres.


PROGRAMMA


Matthias Spee - eigen werk


PAUZE


Hans Henkemans - Sonatine
Hans Henkemans - Adagio & variaties
Hans Henkemans - Andante con moto
Hans Henkemans - Sonate


Het eerste deel van het programma bestaat uit mijn eigen muziek.
Ik vind niks leuker om te spelen dan mijn eigen composities. Ik kan op die manier een stukje van mezelf delen met het publiek en dat is enorm intiem. In mijn composities laat ik vaak ruimte voor improvisatie en spontane ingevingen. Daardoor is elke uitvoering net wat anders en blijft het fris en spannend om deze stukken te spelen.


Na de pauze speel ik muziek van Hans Henkemans, een van de meest gevierde muzikanten in Nederland, maar na zijn publieke vete met de Notenkrakers verguisd en sindsdien vergeten. Behalve componist, was hij ook een begenadigd pianist, vooral bekend om zijn vertolkingen van de muziek van Claude Debussy. Er is zo veel mooie muziek in de wereld en slechts een handjevol componisten nemen de spotlights in beslag, wat natuurlijk doodzonde is. Daarom maak ik een serie albums met muziek van ondergewaardeerde componisten, getiteld Eclipse. Het eerste deel in de serie, met muziek van Joseph Wölfl, kwam vorig jaar uit en deel 2, met muziek van Hans Henkemans, zal aanstaande zomer worden opgenomen.

foto's: Matthias Spee

naar boven
CCST © 2022 • design: GaabWeb