kerstconcert

DEC

C O N
C E R T

| JUTEN
| kerstprogramma: Os & Ezel  
| kerstliederen uit 13e tot en met 17e eeuw

| zondag 19-12
| 14:00 - 16:00
|

R E
S E R
V E E R

OZ & EZEL


Een kerstconcert met Nederlandse kerstliederen van de 13e tot en met de 17e eeuw.

Behalve het complete kerstverhaal met veel nooit gehoorde kerstliederen, gaat dit programma ook over de vreemde verschijnselen die op kerstmis plaatsvinden. Zo kunnen de koeien in de kerstnacht spreken en verandert het water in de put even in wijn. Maar je mag niet gaan kijken, want dan loopt het slecht met je af...


Het kerstverhaal loopt van de Annunciatie tot aan Driekoningen, de teksten zijn van anonieme tekstdichters tot en met Vondel en de muziek is muziek uit overlevering tot aan kunstige zettingen uit de 17e eeuw.


Eveline Juten vertelt en zingt het wonderlijke kerstverhaal in goed verstaanbaar Middelnederlands, geeft waar het nodig is een toelichting, en begeleidt zichzelf op middeleeuwse draailier en luit

Eveline Juten studeerde eerst luit bij Anthony Bailes en daarna zang bij diverse docenten in Nederland en in Italië. Naast programma’s samen met andere musici maakt zij programma’s waarin zij zichzelf begeleidt op tokkelinstrumenten uit verschillende stijlperiodes. Zij werkte onder andere met Sequentia Köln, Camerata Trajectina en Ensemble Corona.
Zij werkte ook als musicerend actrice in theater-voorstellingen, onder andere als Elf Erwtenbloesem in ‘Midsummernightsdream’ van Shakespeare. Naast haar concertpraktijk geeft zij lessen en cursussen en coacht zij ensembles en koren. Het vorig jaar was zij docent klassieke zang bij de muziekschool van BplusC te Leiden.


Kijk ook op https://www.evelinejuten.nl/


naar boven
CCST © 2021-2022 • design: GaabWeb